Survival with Nature

Copyright 2016 © Survival with Nature

Design by © seahorses.nl
Cursus Boeken!

Nieuws

cursussen waar je je voor kunt inschrijven:
Basis cursus survival          8 april, 6 mei, 20 mei, 10 juni, 8 juli 2017

Cursus eten uit de natuur
18 maart, 15 april 2017
Survivaltips

Puin Shelter


Survival tips om buiten te slapen zonder tent en slaapzak!
Hoewel er vele soorten van primitieve onderkomens te construeren zijn, onderwijs ik hier hoe een puinhut te maken.
Deze structuren zijn vrij gemakkelijk te construeren en kunnen een warme, droge plaats zijn om de nacht door te brengen.

Locatie
Eerst en vooral, is de plaats zeer belangrijk.
Ten eerste is het van belang om lage plekken te vermijden, en mogelijk vallende dode bomen of takken.Maar als de dode boom al gevallen is kan het een goede plek zijn aangezien er dan voldoende materialen liggen en heel wat tijd en energie uitgespaard kan worden in het vergaren ervan.Neem de tijd om een plek te vinden die goed voelt.

Bouw
Voor de bouw, is een sterke nok nodig die minstens langer is dan u met uw arm boven uw hoofd.
U zult ook voor één eind van de nok een stomp, kei, vork van een boom of een of ander veilig punt om op te rusten nodig hebben.
Het andere eind rust op de grond. Het hoge eind van de nok zou ongeveer op heuphoogte moeten zijn. Zodra uw nok op zijn plaats is, zult u ribben nodig hebben.
Zet de ribben vrij dicht tegen nok samen, laat een gat voor een deuropening op het hoge eind. Zodra de ribben op zijn plaats zijn, kruip naar binnen met de voeten eerst om te controleren of dat u een kleine beweeg ruimte hebt, maar dat het nog behaaglijk en comfortabel is.
Als uw noodonderkomen te groot is, zult u probleem hebben om het warm te houden. Veronderstel dat u een slaapzak uit natuurlijke materialen maakt! Voeg een laag bladeren toe als net om puin op zijn plaats te houden wanneer het daarna wordt opgestapeld. Het puin dat u beschikbaar hebt, bepaald hoe klein de ruimten tussen de ribben moeten zijn.

Isolatie
Het bouwwerk is nu af en het is tijd voor de essentiële component  isolatie.
Schraap met uw voeten als een hark en begin puin te verzamelen!
Voor goede isolatie, zult u materiaal willen dat lucht kan opsluiten.
Natuurlijk, is het droge materiaal optimaal.
Stapel uw bladeren, varens, gras, of ander beschikbaar puin vanaf de bodem van de ribben omhoog, richting de nok.
Ga voor een 30cm. dikke laag of meer als het zou kunnen gaan regenen.
Sluit het deurgebied rondom goed af zodat u enkel genoeg ruimte hebt om naar binnen te kruipen zonder dat de structuur word vernield.
Kruip naar binnen om te zien hoe uw cocon voelt.
Beëindig uw isolatie door kleine takken toe te voegen die het puin in het geval van wind zullen tegen houden.

Bed
Nu het dak en de muren voltooid zijn, is het tijd om uw primitieve overlevingsschuilplaats met droog zacht puin te vullen. Als u slechts natte bladeren hebt, gebruik hen hoe dan ook, u kunt nat worden, maar nog warm zijn. Zodra uw schuilplaats van puin volledig is, kruip naar binnen om een ruimte voor uw lichaam te creëren. Voeg meer puin toe als dat nodig is, en vergeet niet het voetengebied! Vul de ruimten op als u over kou bezorgd bent.
Alvorens u voor de nacht in uw primitieve schuilplaats kruipt, verzamel een stapel bladeren dichtbij de deur zodat u het grootste deel ervan op die manier kunt sluiten..

Ongeacht het hebben van een groot verhaal om uw vrienden te vertellen, is die dag en nacht die u in uw primitieve schuilplaats doorbrengt een kans om vrees te overwinnen en een gevoel van vrijheid en vertrouwen te bereiken.

Het opzoeken van onze geestelijke en fysieke comfortgrenzen brengt ons ook kansen om grotere comfort en waardering in ons dagelijks leven te vinden.

Bouw ze en slaap lekker!